Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας

Το 1ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, έγινε τη σχολική χρονιά 2021-2022, το 1ο Πειραματικό Λύκειο της Λάρισας.

Δράσεις

Πειραματικό Σχολείο: Κύκλος δράσεων γύρω από διάφορα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση, στην έρευνα, στον άνθρωπο, στην κοινωνία, στον εθελοντισμό.

Όμιλοι δημιουργικότητας και καινοτομίας

Η λειτουργία των Ομίλων ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται με το πέρας του διδακτικού έτους. Το ωράριο λειτουργίας των ομίλων είναι από 2 έως 4 διδακτικές ώρες, μία με δύο φορές την εβδομάδα και μετά το πέρας των μαθημάτων, ενώ κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθεί έως και 2 Ομίλους.

Ιστορία

Ένα σχολείο, μία ιστορία. Το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Λάρισας αποτέλεσε και αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημαντικό κομμάτι των εκπαιδευτικών πραγμάτων της πόλης μας. Μαζί του συνδέθηκαν τα όνειρα, οι φιλοδοξίες και οι ελπίδες των μικρών μαθητών που με τα εφόδια και τις γνώσεις που αποκόμισαν από εκεί, άνοιξαν έπειτα τα φτερά τους για να κερδίσουν μια θέση στη ζωή.

etwinning 2021-2022
Οι μαθητές μας της A’ Λυκείου (1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας) μαζί με τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων (Γαλλία, Αυστρια και Τσεχία) δημιούργησαν ένα advent calendar για τα Χριστούγεννα στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning με θέμα: Let’s talk about European cultures! Το ημερολόγιο είναι διαθέσιμο από 1η Δεκεμβρίου 2021 και σας επιφυλάσσει κάθε μέρα και ως τα Χριστούγεννα και μια ξεχωριστή έκπληξη! 4 σχολεία και περίπου 60 μαθητές εργάστηκαν συνεργατικά και έστειλαν υλικό για την τροφοδότηση του ημερολογίου με διάφορους σημειωτικους πόρους (βίντεο, κείμενα, εικόνες, συνδέσμους) και πολιτισμικές πληροφορίες από τη χώρα τους σχετικά με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ( ήθη και έθιμα, συνταγές, καθημερινές συνήθειες, τραγούδια κλπ.). Πρόσβαση στο Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο (ανοίγει ένα παράθυρο μόνο κάθε μέρα) δίνεται από τους παρακάτω συνδέσμους:  www.sytebarvy.cz/24days και  www.24days.eu ή επιλέξτε τη διπλανή εικόνα
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning με θέμα: Let's talk about European cultures?? http://www.sytebarvy.cz/24days

Το σχολείο μας

Βρίσκεται στο κέντρο της Λάρισας και λειτουργεί στο ίδιο κτήριο που λειτούργησε το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων.

Το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Λάρισας είναι από τα αρχαιότερα της Θεσσαλίας και ιδρύθηκε το 1889 με τίτλο «Γυμνάσιον εν Λαρίση». Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του περιελάμβανε τρεις τάξεις με σύνολο 114 μαθητών, σε μία Λάρισα που είχε τότε περίπου 12000 κατοίκους.

Τη σχολική χρονιά 2021-2022,  ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, ως το 1ο Πειραματικό Λύκειο,  στο νομό Λάρισας. Την τρέχουσα σχολική χρονιά λειτουργεί με 5 τμήματα σε κάθε τάξη.