Το πρώτο κουδούνι σε 1ο Λύκειο και 1ο Γυμνάσιο

Έμοιαζε πολύ μακρινό κάτω από την ομπρέλα δίπλα στη θάλασσα…..Ακουγόταν παράταιρο μαζί με τη μουσική που μας χαλάρωνε όλο το καλοκαίρι…..Ούτε που μας πέρασε από το νου ότι έφτασε η στιγμή να προγραμματίσουμε το ξυπνητήρι για τις 8 το πρωί, ώστε να ετοιμαστούμε εγκαίρως και να εμφανιστούμε και πάλι στα παλιά μας λημέρια….

Έτσι είναι όμως η μαθητική ζωή…Μετριέται με τα κουδούνια! Το πρώτο κουδούνι του αγιασμού ακούστηκε για το 1ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9:30. Παρευρέθηκαν όλοι και όλες: η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου κα Γεράκη με όλο το σύλλογο διδασκόντων, παλιούς και νέους συναδέλφους,η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου κα Γεωργίου με τον αντίστοιχο ανανεωμένο σύλλογο διδασκόντων, ο γνώριμός μας ιερέας από τον Άγιο Νικόλαο και ένα μικρό επιτελείο εκπροσώπων από τον Δήμο Λάρισας. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ο οποίος θυμήθηκε και τα μαθητικά του χρόνια μια και φοίτησε στα συγκεκριμένα σχολεία.

Μετά τον αγιασμό ακολούθησαν ευχές από τη Διεύθυνση του κάθε σχολείου, ενώ ο κ Αγοραστός δήλωσε ότι “στηρίζουμε τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση καθώς η γνώση είναι δύναμη.  Δράξασθε Παιδείας . Τα παιδιά  πρέπει να δράξουν την ευκαιρία για γνώση καθώς η γνώση είναι το κλειδί, η πυξίδα, η δύναμή τους στην εποχή μέλλοντος.  Ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών. Στεκόμαστε δίπλα και στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους  και τη δημόσια παιδεία γιατί μέλημά μας είναι ο ενημερωμένος και με γνώσεις πολίτης προκειμένου να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία».