Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

 Ευτυχώς ο αθλητισμός στη σημερινή εποχή υπάρχει ακόμη σε μεγάλο βαθμό στη ζωή των ανθρώπων και παίζει σημαντικό ρόλο σ? αυτή καθώς βοηθά τον άνθρωπο τόσο σε ψυχοσωματικό όσο και πνευματικό επίπεδο.

Όσον αφορά τη σωματική κατάσταση η άθληση έχει πολλά οφέλη. Αρχικά, βελτιώνεται η φυσική κατάσταση των ανθρώπων: αυτό συμβαίνει με την τακτική άσκηση και σωστή διατροφή που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της μυϊκής μάζας. Με άλλα λόγια μειώνεται το ποσοστό λίπους και δημιουργείται ένα καλλίγραμμο σώμα.

Από την άλλη πλευρά εξίσου σημαντική είναι και η προσφορά του αθλητισμού στο πνεύμα και στην ψυχή του ανθρώπου . Συγκεκριμένα δημιουργεί όμορφα συναισθήματα, όπως ηρεμία και γαλήνη. Επιπλέον, καλλιεργείται η ομαδικότητα, η συνεργασία και η άμιλλα μεταξύ των ανθρώπων. Τέλος, έχει αποδειχθεί πως η πλειοψηφία των αθλητών είναι πιο αισιόδοξοι, με υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμηση.

Παράλληλα ωφελείται και το πνεύμα. Μέσα από τον αθλητισμό μπορεί να αλλάξει ολόκληρος ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων. Ακόμη και η προσωπική ευφυΐα βελτιώνεται.

Συμπερασματικά, ο αθλητισμός βοηθά στη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία των ατόμων και προσφέρει ευεξία και γράμμωση του σώματος. Είναι καλό όλοι οι άνθρωποι να ασχολούνται αν όχι πάντα συστηματικά , έστω και περιστασιακά με τον αθλητισμό.

Τσιάρας Βασίλης,Παπαδοπούλου Ιωάννα, Ρέντας Λευτέρης       Α?2