«Από το Εγώ στο Εμείς με όχημα την Τέχνη» στο Δημοτικό Ωδείο

Την Τρίτη 9 Απριλίου στις 9:30 π.μ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας διοργανώθηκε για 8η συνεχή χρονιά ο Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός για μαθητές με τίτλο «Από το Εγώ στο Εμείς με όχημα την Τέχνη» από το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Λάρισας.

Το παρόν έδωσε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κα Ευαγγελία Λιακούλη, ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης, ο γενικός γραμματέας του Κέντρου Πρόληψης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός Κων/νος,οι Διευθυντές πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πλήθος εκπαιδευτικών.

 Η κα Λιακούλη τόνισε ότι τόσο τα νέα παιδιά όσο και οι ενήλικες που κάνουν χρήση ουσιών ή υιοθετούν μία εξαρτητική συμπεριφορά έχουν έναν κοινό στόχο.
Να καταπολεμήσουν το άγχος, να αντέξουν τη μοναξιά και να αποφύγουν τον πόνο.
Θα πρέπει, λοιπόν, να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που θα μπορούσε να ξαναδώσει στο άτομο την εμπιστοσύνη προς τη ζωή και το ενδιαφέρον για τον εαυτό του και τους γύρω του.
Ένας σημαντικός άξονας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου. Αναπτύσσοντας τις ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες ενός ατόμου τον βοηθάμε να μπορεί να στηρίζεται στα πόδια του, να αναλάβει την ευθύνη για την ζωή του και να αντιμετωπίζει με κατάλληλο τρόπο τις δυσκολίες που προκύπτουν στην καθημερινότητα του.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεατρικά δρώμενα, τραγούδι, χορό, προβολή ταινιών μικρού μήκους και παρουσίαση έργων ζωγραφικής από παιδιά δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Λάρισας.

Το σχολείο μας συμμετείχε στα δρώμενα με δύο τραγούδια: το «Άνθρωπε μίλα» από τους Μαγιάκο Γιάννη και Γάλλο Θάνο, μαθητές της Γ? Λυκείου. Με αυτό το τραγούδι έδειξαν ότι η σιωπή δε βοηθάει να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Στη συνέχεια ακολούθησε το τραγούδι Shallow από τη Ζέγγου Μάρω, τη Ζιάκα Νικολέτα και την Κελεσίδη Μαριλένα της Α? Λυκείου. Το τρίτο μέρος της παρουσίασης του σχολείου μας έκλεισε με τους λεγόμενους «κυκλωτικούς χορούς». Αυτοί ήταν: Ο διαμαντένιος σου σταυρός(συρτός Μακεδονίας), Ένας λεβέντης χόρευε(Τσάμικος Θεσσαλίας),Πεντοζάλι, Χασαποσέρβικο (Κωνσταντινούπολη). Έτσι μέσα από το τραγούδι και το χορό τονίστηκε το Μαζί, ώστε να ξεπεραστεί το εγώ.

Πρωτεργάτρια για τη συμμετοχή του σχολείου υπήρξε η Διευθύντρια κα Γεράκη Ακριβούλα με τη συνδρομή της κας Μπάφα Ασημίνας, φιλολόγου.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:Τιμητικές Βραβεύσεις έλαβαν: Νηπιαγωγείο Λητώ, Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη, 12ο Γυμνάσιο, 1ο ΓΕΛ Λάρισας, 2ο ΓΕΛ Λάρισας ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων) του 3ου Γυμνασίου Λάρισας.- ΕΕΕΚ Λάρισας.

ΒΡΑΒΕΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

-1ο βραβείο: 1ο Δημοτικό σχολείο Αμπελώνα, Θεοδώρα Τσότσα, Μαρία Μπαρμπαγιάνη, Πάολα Χύτσκα.

-2ο βραβείο: 1ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας, Ιωάννα Γκουτζαηλία, Δανάη Ζαρμακούπη.

-3ο βραβείο: Δημοτικό σχολείο Τερψιθέας, Μιχαέλα Πλίτση, Αννα-Μαρία Τζίκα, Νικόλας Παππαδάκος.

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

-1ο βραβείο: 7ο Γυμνάσιο Λάρισας, Φωτεινή Βλούχου, Πολυξένη Μπουζούκη.

-2ο βραβείο :1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, Βάια Ντούρα, Ευθυμία Τζουμάνη, Ευαγγελία Ψαρογιώργου.

-3ο βραβείο: Γυμνάσιο Ελασσόνας, Μαρία Σερετίδη.

ΛΥΚΕΙΑ

-1ο βραβείο :1ο ΓΕΛ Λάρισας Χρήστος Τασιάνας, Χριστίνα Γεωργατζά. Τα παιδιά έλαβαν για την επιτυχία τους από ένα ποδήλατο.

-2ο βραβείο:2ο ΓΕΛ Λάρισας Χρύσα Ζαφειρούλη, Ειρήνη Δαρδούμπα, Ξανθή Γεωργούση.

-3ο βραβείο: 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας, Μαρία Καραγώγου.

Στο φουαγιέ του Ωδείου λειτουργούσε έκθεση με όλα τα έργα των μαθητών.