Η παγκοσμιοποίηση όπως την αντιμετωπίζει ένας έφηβος

          Η παγκοσμιοποίηση είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους, αλλά κυρίως τους νέους της σημερινής γενιάς.

          Αρχικά, η παγκοσμιοποίηση είναι ένα γνωστό φαινόμενο, αφού κυριαρχεί στις μέρες μας. Είναι ένα φαινόμενο που άρχισε πολύ καιρό πριν και έχει ως σκοπό να κατατάξει τους ανθρώπους σε μια κατηγορία. Για παράδειγμα, οι μόδα και οι διάφορες τάσεις που αλλάζουν διαρκώς, κάνουν τον κόσμο να ασχολείται με τα ίδια ακριβώς πράγματα.

          Η έννοια της παγκοσμιοποίησης είναι γνωστή. Παρόλα αυτά, πολλοί αγνοούν τις συνέπειές της. Όσον αφορά τους νέους, η παγκοσμιοποίηση τους απομακρύνει από τις παραδόσεις των προγόνων τους. Ένα μέσο της, είναι το διαδίκτυο. Το διαδίκτυο μπορεί να κάνει τον νέο να φτάσει σε σημείο να θεωρεί τις τοπικές του παραδόσεις παλιομοδίτικες ή ακόμη και γελοίες. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Η παγκοσμιοποίηση, επίσης, μπορεί να συνθλίψει τις διαμορφωμένες αντιλήψεις και πεποιθήσεις ενός νέου, που θα επηρεαστεί από τους συνομήλικούς του, οι οποίοι θεωρούν τις παραδόσεις εκτός των τάσεων της σημερινής εποχής.

           Αξίζει να σημειωθεί, πως η παγκοσμιοποίηση έχει και καλά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, η χρήση μιας διεθνώς αναγνωρίσιμης γλώσσας, ευνοεί την επικοινωνία μεταξύ των χωρών.

           Όμως, είναι ένα φαινόμενο, στο οποίο πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή, διότι η χώρα περνά μια δύσκολη ηθική και οικονομική κρίση.

Παπανικολάου Νίκος Α2, με επιμέλεια άρθρου από την Πούρικα Άννα Α5