You are currently viewing Συμμετοχή σε σκυταλοδρομία για την Κλιματική Αλλαγή

Συμμετοχή σε σκυταλοδρομία για την Κλιματική Αλλαγή

Το 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας συμμετείχε στην σκυταλοδρομία «Running out of time», η οποία έχει ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 από την Γλασκόβη, χώρο διεξαγωγής της COP 26 των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, και αναμένεται να φτάσει στην Αίγυπτο στις 5 Νοεμβρίου 2022, λίγο πριν την συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών για την COP 27. Αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία που έχει διοργανωθεί ποτέ, διανύοντας 7767χλμ. μέσω 18 χωρών.

https://running-out-of-time.com/

Η σκυτάλη, που περιέχει μήνυμα των νέων προς τους παγκόσμιους ηγέτες, εισήλθε στη χώρα μας στις 24 Οκτωβρίου (λίμνη Πρέσπα) και αναχώρησε στις 27 Οκτωβρίου με ιστιοπλοϊκό από τον Πειραιά. Στο A΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας στις 25 Οκτωβρίου και ώρα 22:50, την έφερε ο μαθηματικός του σχολείου μας Κωνσταντίνος Γκόλτσιος, που έτρεξε τη διαδρομή Φαλάνη-Λάρισα, και την παρέδωσε στον φυσικό του σχολείου Στέλιο Καρανίκα, ο οποίος έτρεξε την διαδρομή Λάρισα-Νίκαια.

Παρά το προχωρημένο της ώρας, οι μαθητές του σχολείου μας μαζί με την ΚΦΑ Ξενοπούλου Παρασκευή ήταν παρόντες στην αλλαγή της σκυτάλης και συνόδευσαν τους δρομείς μέχρι το ύψος του κτηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εκεί τους περίμεναν άλλοι μαθητές μας  που, μαζί με τους καθηγητές Αντιγόνη Καρύτσα και Τάσο Μίχη, και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Λιάμτσιο Χρήστο ύψωσαν πανό με μηνύματα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την παροχή ποιοτικότερης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Οι μαθητές που έτρεξαν σε αυτήν την αντιπροσωπευτική διαδρομή ήταν οι: Νάσης Γιώργος, Σταύρος Κουρτίδης, Καρβέλης Γιώργος, Μαρκόπουλος Αλέξανδρος, Πέτρος Δημήτρης, Τσάτσας Γιώργος, Οικονόμου Νίκος και η Σιόντη Βασιλική.

Η προετοιμασία των πανό έγινε από τις μαθήτριες  του Ομίλου «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Σχεδίου ? Ζωγραφικής» του σχολείου μας, Γκάτζιου Ρεμπέκα-Αλίνα, Ζαχαράκη Αικατερίνη, Ζέγγου Αναστασία- Παρασκευή και Καλέμι Κλαούντια-Ευαγγελία.