You are currently viewing Τα  1o Πειραματικό Γενικό Λύκειο Λάρισας στην  Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος στη Θεσσαλία – Thessaly ?22

Τα  1o Πειραματικό Γενικό Λύκειο Λάρισας στην  Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος στη Θεσσαλία – Thessaly ?22

Μαθητές του  1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Λάρισας συμμετείχαν στην  Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Thessaly ?22, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, που διεξήχθη στις 14 και 15 Μαΐου, για πρώτη φορά, στη Λάρισα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο φέρνει σε επαφή χιλιάδες νέους από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να συζητήσουν για σύγχρονα  Ευρωπαϊκά ζητήματα, να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να κατανοήσουν τις αρχές του διαλόγουκαι της σημασίας της ελεύθερης έκφρασης των απόψεών τους, καθώς και  της συνεργασίαςκαι του σεβασμού στον συνάνθρωπο ? συμπολίτη. Στο πλαίσιο των Συνδιασκέψεων οι συμμετέχοντες βιώνουν την εμπειρία της άτυπης μάθησης και προετοιμάζονται κατάλληλα, ώστε να συνειδητοποιήσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και να αναλάβουν δράσεις για την οικοδόμηση μιας νέας Ευρώπης, πιο ανοικτής και σαφώς πιο συμμετοχικής.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στις εργασίες της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης Thessaly ?22 γνώρισαν και ανέπτυξαν σχέσεις με άλλους συμμετέχοντες ? Έλληνες και αλλοεθνείς ? ανέλαβαν ρόλους, συμμετείχαν με επιτυχία στην ολομέλεια και αποκόμισαν ανεπανάληπτες εμπειρίες, τις οποίες και ελπίζουν να ξαναζήσουν.

Συμμετείχαν οι μαθητές: Κουρτίδης Σταύρος, Κυραμά Στεφανία, Οικονόμου Νικόλαος ? Ιωάννης και Σακατζή Κωνσταντίνα. Οι εκπαιδευτικοί που προετοίμασαν και συνόδευσαν τους μαθητές ήταν οι κυρίες Δαλαμήτρα Στέλλα, φιλόλογος και  Παπαθεοδώρου Λουκία, Καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας.