You are currently viewing Επίσκεψη στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων

Επίσκεψη στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων

Την Παρασκευή 5/4/2023, οι μαθητές της Γ τάξης του 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας, που παρακολουθούν τον προσανατολισμό Οικονομίας Πληροφορικής, καθώς και οι μαθητές του Ομίλου «Βασικές αρχές προγραμματισμού σε ΓΛΩΣΣΑ και Python», μαζί με τους καθηγητές του σχολείου μας, κ. Θωμά Οικονόμου, κα Νίκη Τέλιου και κ. Δημήτρη Γιακοβή,  επισκέφτηκαν το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βρίσκεται στο campus «Γαιόπολις» στη Λάρισα.

Η υποδοχή στους χώρους του Τμήματος, όπως και η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρό του, Καθηγητή κ. Βασίλη Γερογιάννη. Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν τα μεγάλα αμφιθέατρα, τους χώρους των εκπαιδευτικών και ερευνητικών εργαστηρίων και τις αίθουσες διαλέξεων του Τμήματος, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για λίγη ώρα το μάθημα επιλογής του 4ου έτους «Συστήματα Ευφυών Πρακτόρων» από τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Φώτη Κόκκορα. Στους μαθητές μας επίσης μίλησε ο Καθηγητής κ. Γιώργος Αδάμ για το μάθημα «Λειτουργικά Συστήματα» του 3ου έτους .

Στη συνέχεια οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου στη «Γαιόπολις» και κατέληξαν στο αθλητικό κέντρο, όπου ο υπεύθυνος του γραφείου φυσικής αγωγής κ. Γιώργος Μπούτλας, παρουσίασε ένα μάθημα τοξοβολίας σε όλους (μαθητές και καθηγητές).

Ευχαριστούμε τους Καθηγητές, τα στελέχη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Καθηγητή κ. Β. Γερογιάννη, καθώς και τον υπεύθυνο του γραφείου φυσικής αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Γαιόπολις κ. Γ. Μπούτλα για τη φιλοξενία και για τις πολύ όμορφες στιγμές που μας χάρισαν.