You are currently viewing Η εκπαιδευτική κοινότητα στην εποχή των μετ-αλλάξεων: Προκλήσεις και ευκαιρίες για δημιουργική προσαρμογή»

Η εκπαιδευτική κοινότητα στην εποχή των μετ-αλλάξεων: Προκλήσεις και ευκαιρίες για δημιουργική προσαρμογή»

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 από τις 10.00- 13.00 υλοποιήθηκε διαδικτυακά το τρίωρο προγραμματισμένο ψυχοθεραπευτικό εργαστήρι για τους εκπαιδευτικούς του 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας με θέμα:

« Η εκπαιδευτική κοινότητα στην εποχή των μετ-αλλάξεων: Προκλήσεις και ευκαιρίες για δημιουργική προσαρμογή»και εισηγητές/συντονιστές τους:
Δάκτυλα Λιάνα,  Ψυχολόγος, Ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή,  Εκπ/μένη Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Ντέμκα Θωμαΐς, Εκπαιδευτικός Β/βάθμιας, Μ.Α. Βοηθός Μητρότητας, Εκπ/μένη  Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Σιάκης Λευτέρης, M.Sc. Ψυχολoγία Υγείας, Εκπ/μένος Ψυχοθεραπευτής Gestalt    

Τσιαμούρα Μαριαλένα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια    Gestalt

Η θεματολογία του εργαστηρίου αφορούσε στην ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών και τη δημιουργική προσαρμογή τους στο ευρύτερο πεδίο του σχολείου την εποχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα είχε ως στόχο:

  • να αναπτύξουν οι εκπαιδευτικοί κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες για τη διαχείριση κρίσεων στα πλαίσια της σχολικής τάξης και κοινότητας
  • να τους φέρει σε επαφή με δημιουργικότερους τρόπους έκφρασης, επικοινωνίας και συνεργασίας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των σχέσεων όλων των μελών της σχολικής κοινότητας
  • να τους υποστηρίξει, να τους φροντίσει και να ενδυναμώσει την ψυχοκοινωνική τους υγεία σε επίπεδο ατόμου, ομάδας ? τάξης και ευρύτερου σχολικού συστήματος

Το εργαστήριο ήταν μια δωρεάν χορηγία του Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation, στα πλαίσια της στήριξης της κοινότητας και της διαφύλαξης της ψυχικής υγείας λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 και διοργανώθηκε από τις συμβούλους σχολικής ζωής (2021-22) κ. Βασιλική Παπαϊωάννου και κ. Αντιγόνη Καρύτσα στο πλαίσιο του ρόλου τους ως σύμβουλοι σχολικής ζωής.