Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Βουκουρέστι-Σόφια

Πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 11/12/2018 έως και τις 15/12/2018 από την Γ’ λυκείου σε Βουκουρέστι και Σόφια. Η επίσκεψη αυτή έγινε μετά από πρόσκληση του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου”Αθηνά”. Στόχος της ήταν να έρθουν σε επαφή οι μαθητές/-τριες με Έλληνες της διασποράς.Το πρόγραμμα της επίσκεψης ήταν εξαιρετικά πλούσιο. Αρχικά τα παιδιά περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη, επισκέφθηκαν το ναό Σταυρουπόλεως, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Grigore Antipa, το ανάκτορο της Βουλής. Την ίδια ημέρα το απόγευμα υλοποιήθηκαν δράσεις που αναδείκνυαν τα μνημεία της Λάρισας σε μαθητές/-τριες της εκεί ελληνικής ομογένειας.

Την επόμενη μέρα έγινε ημερήσια εκδρομή στα Καρπάθια, Πλοέστι, επίσκεψη στο κάστρο Πέλες Μπραν Μπρασόφ, περιήγηση στο κέντρο της πόλης και στη Μαύρη εκκλησία.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Σόφια όπου μεταξύ άλλων οι μαθητές/-τριες

επισκέφθηκαν εκκλησίες όπως της Αγίας Κυριακής, Αλεξάνδρου Νέφσκι,Αγίας Σοφίας. Επίσης ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Πέρασμα έκαναν κι από τη γέφυρα των Αετών, το Πάρκο Ελευθερίας, το μνημείο Ειρήνης με τις καμπάνες. Στην επιστροφή βρέθηκαν στο φημισμένο Σαντάνσκι.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν η κα Βερέμη Αν. Πε02, ο κ. Λαμπρούλης Δ. Πε03,η κα Τζιμουράγκα Χ. Πε09.