Συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δήμου Λάρισας συμμετείχε την Πέμπτη 30 /1 /2020, στις 12πμ, σε συνάντηση εκπροσώπων των Λυκείων της πόλης μας προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα να δημιουργηθεί Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Δημ. Δεληγιάννης, Αντώνης Πράπας και Ακ. Νασιώκας, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γ. Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Γ. Αλεξούλης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Καψάλης, εκπαιδευτικού και ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Απ. Πέκας.

Από το 2015 η Λάρισα είναι μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου της Unesco των Πόλεων που μαθαίνουν. Η Λάρισα βραβεύτηκε για τις προσπάθειές της και τον Οκτώβριο του 2019 στην παγκόσμια συνδιάσκεψη της Unesco στο Mentellin της Κολομβίας ανακηρύχθηκε για τα επόμενα δύο χρόνια παγκόσμια συντονίστρια πόλη στη θεματική που αφορά το πώς οι τοπικές κοινωνίες διαμορφώνουν ενεργούς και δημοκρατικούς πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λάρισας προχωρά στη Δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων ηλικίας 17-30, που δραστηριοποιούνται και κατοικούν στην πόλη μας.Στόχος είναι οι νέοι και οι νέες να γνωρίσουν τα ζητήματα της τοπική κοινωνίας και να τα συζητήσουν.Να μιλήσουν για τις δικές τους ανάγκες. Να προβληματιστούν και να δημιουργήσουν δικές τους προτάσεις μέσα από τη δική τους οπτική πάνω σε καίρια θέματα της πόλης, της οποίας είναι σημερινοί κι αυριανοί πολίτες.

Με τη δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων δίνεται σε όλους/ες το θεσμικό πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορείτε να διεκδικήσετε λύσεις σε ζητήματα που σας αφορούν. Τ Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα έχει εισηγητικό ρόλο απέναντι στο ανώτατο θεσμικό όργανο της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο.