You are currently viewing Διδακτική επίσκεψη στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διδακτική επίσκεψη στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Την Τετάρτη 15/3/2023,  στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας,  οι μαθητές/τριες του τμήματος της Ομάδας Προσανατολισμού Επιστημών Υγείας  με συνοδό την καθηγήτρια της Βιολογίας Χρυσούλα Τζιμουράγκα, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο εργαστήριο Βιολογίας του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο campus «Βιόπολις» στη Λάρισα.

Οι μαθητές/τριες  ενημερώθηκαν για τις σπουδές στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, για τις επαγγελματικές δυνατότητες των αποφοίτων του και για τα ερευνητικά προγράμματα που τρέχουν στο τμήμα.  

 Πήραν μέρος στην πραγματοποίηση εργαστηριακής άσκησης, με τη βοήθεια  και επίβλεψη της Καθηγήτριας Βιολογίας κ. Κατερίνας Μούτου, της Καθηγήτριας Γενετικής κ. Θεολογίας Σαραφίδου και του Υποψήφιου Διδάκτορα κ. Ανδρέα Τσιπουρλιάνου. Η διαδικασία αφορούσε στον  μετασχηματισμό βακτηρίων με ανασυνδυασμένο DNA και τον έλεγχο κλωνοποίησης με περιοριστική ενδονουκλεάση, με σκοπό την  εξοικείωσή τους με βασικές μεθόδους δημιουργίας ανασυνδυασμένου DNA, οι οποίες περιγράφονται στο σχολικό εγχειρίδιο και περιλαμβάνονται στην διδακτέα- εξεταστέα  ύλη του μαθήματος της Βιολογίας. Αυτό αποτέλεσε την πρώτη επαφή και γνωριμία των μαθητών/τριών με το εργαστήριο, ενώ η ενεργός συμμετοχή τους στη διαδικασία τους κινητοποίησε όλους και συνέβαλε  στην  εμπέδωση μιας δύσκολης, στην κατανόησή της, ενότητας του μαθήματος της Βιολογίας.

Ευχαριστούμε θερμά το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας για τη φιλοξενία  και ιδιαιτέρως τους κ. Κατερίνα Μούτου, Θεολογία  Σαραφίδου και Ανδρέα Τσιπουρλιάνο για τη συνεργασία και τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσαν στους μαθητές μας.