You are currently viewing Συμμετοχή μαθητών/τριών του 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας στο  Πανελλήνιο Υβριδικό Μαθητικό Συνέδριο Tοπικής Ιστορίας «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου»

Συμμετοχή μαθητών/τριών του 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας στο  Πανελλήνιο Υβριδικό Μαθητικό Συνέδριο Tοπικής Ιστορίας «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου»

Το 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Υβριδικό Μαθητικό Συνέδριο Tοπικής Ιστορίας «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» που διεξήχθη στην Πάτρα στις 27-29 Απριλίου.  Οι μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου Ζέγγου Αναστασία ? Παρασκευή, Κοτσάλης Γιώργος, Λαρισινού Χριστίνα, Μητρομάρα Μαρία -Αχιλλία και Τσίνα Κωνσταντίνα με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Καρύτσα Αντιγόνη, ΠΕ02, στις 28 Απριλίου παρουσίασαν διαδικτυακά την εργασία τους με θέμα: «Το αρχαιοελληνικό παρελθόν της Λάρισας». Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν την ιστορία της πόλης τους,  που παρουσιάζει 8.000 χρόνια συνεχόμενης κατοίκησης,  τα αρχαία μνημεία και τα αρχαιολογικά κατάλοιπα του παρελθόντος, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς ως εγγύηση για το μέλλον.  

To 1o Πειραματικό Λύκειο Λάρισας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» στο πλαίσιο της Αειφόρου Εκπαίδευσης, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2022-2023 σε συνεργασία με 82 σχολεία από όλη την Ελλάδα.