Το “Σκλαβί” …που σκλάβωσε την καρδιά μας

Πώς άντεξε η θεατρική σκηνή το βάρος της αυθεντικής τους ερμηνείας; Πως άντεξε η καρδιά μας μια τέτοια ιστορία αγάπης; Πως άντεξαν τα μάτια μας τόσα δάκρυα; Και κλάψαμε από χαρά και συγκίνηση… Τόσο αξιόλογη στάθηκε η παρουσία της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας στους αγώνες τέχνης, στην κατηγορία του θεάτρου, που πραγματοποιήθηκαν στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2019. Τα παιδιά παραβρέθηκαν στην ειδική αίθουσα εκδηλώσεων και με τη θερμή συμπαράσταση της διευθύντριας του 1ου Λυκείου Λάρισας, κας Γεράκη Α., της κας Ζαπίτη Σ., της κας Βόγια Α. και της κας Φουλατζικλή- Χριστοδουλίδου Μαρίας παρουσίασαν ένα θεατρικό παραμύθι της Ξένιας Καλογεροπούλου, “Το Σκλαβί”. Η εύστοχη επιλογή του παραπάνω έργου ανήκει στη θεατρολόγο κα Βόγια Αγγελική, η οποία πρωτοστάτησε και στην πολύ κοπιώδη προετοιμασία του, όπως και επέλεξε με την εμπειρία της το κατάλληλο παιδί για τον κατάλληλο ρόλο. Επίσης εμψύχωσε τους νεαρούς ηθοποιούς μας και η πολύτιμη συμπαράστασή της μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρξε η δύναμη που έφερε ένα τόσο σπουδαίο αποτέλεσμα.

Η θεατρική και μουσική μας ομάδα αποτελούνταν από μαθητές/-τριες των τμημάτων Α1, Α3, Α5,Β4 και από τη Γ’: Κουρκουβέλα Χριστίνα, Ευθυμίου Ειρήνη, Χαρισούλη Κατερίνα, Σιώρου Γεωργία, Καγιάννη Χριστίνα, Κοντοτόλη Ιωάννα, Κανδηλάρη Κλειώ, Ζουμπουρλού Εβίτα, Ζησοπούλου Δέσποινα, Κελεσίδη Μαριλένα, Αναστοπούλου Ευαγγελία, Καπέλλα Μαρίνα, Ζέγγου Μάρω, Ζησόπουλος Γιώργος, Αγγελής Αντώνης, Ευαγγέλου Λευτέρης, Βούρος Πέτρος, Παζάρας Κωνσταντίνος, Παγκαλάκης Μάνος, Παπαιωάννου Γιάννης, Γκίνης Χρήστος, Πεσλής Κωνσταντίνος, Τασιάνας Χρήστος, Παπανικολάου Νίκος, Αλεξίου Βάιος, Στάμος Γιάννης, Γεωργατζά Χριστίνα, Ζιάκα Νικολέτα, Τάρε Κωνσταντίνα.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν βέβαια και στην κα Βόγια Αγγελική, καθηγήτριας θεατρικής αγωγής, η οποία με την σημαντική υποστήριξη της κας Ζαπίτη Σοφίας, καθηγήτριας Καλλιτεχνικών και της κας Φουλατζικλή – Χριστοδουλίδου Μαρίας, φιλολόγου- θεολόγου, ανέλαβαν το τιτάνιο έργο, να προετοιμάσουν τα άπειρα σε σχέση με τα θεατρικά δρώμενα παιδιά με τους ρόλους τους, να κάνουν με δυσκολία πρόβες σε αργίες και Σαββατοκύριακα, να προετοιμάσουν με ανύπαρκτο προϋπολογισμό και πενιχρά μέσα τα κοστούμια και τα σκηνικά και να σταθούν με τέτοια αξιοπρέπεια και τόσες αξιώσεις σε μια θεατρική σκηνή προορισμένη τελικά να αναδείξει την λάμψη της ψυχής τους. Έφυγαν αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και παίρνοντας μαζί τους πολλές εμπειρίες και ένα καθόλου ευκαταφρόνητο Βραβείο Ερμηνείας για έναν από τους πρωταγωνιστές, το Σκλαβί.(Πεσλή Κωνσταντίνο)

Ένα μεγάλο Μπράβο ανήκει σε όλους/-ες τους /τις συμμετέχοντες/-ουσες.

ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!