You are currently viewing Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023, στο πλαίσιο των μαθημάτων αγγλικών και πληροφορικής, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 (αντί για Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί) και ώρα 10.00 – 11.30 π.μ οι μαθητές του Α4 του 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας ενημερώθηκαν  από  το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ  και την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας που αφορούν την προστασία της καθημερινότητας μας στο διαδίκτυο, προστασία από Απάτες, όπως Phishing και Ransomware, αλλά και σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργούν αν και εφόσον πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δημιουργία “δυνατών” κωδικών σε εφαρμογές και σελίδες, οι μαθητές έθεσαν ερωτήσεις σχετικές με την ασφάλεια τους και έμαθαν πού να απευθύνονται και τι πρέπει να κάνουν εάν πέσουν θύματα hacking/ηλεκτρονικής απάτης.

Στους μαθητές που παρακολούθησαν την επιμόρφωση δόθηκαν έπαινοι και πιστοποιητικά συμμετοχής στους υπεύθυνους της δράσης εκπαιδευτικούς .

Το σχολείο τιμήθηκε για την υποστήριξη που παρέχει στο Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με ενημερωτικό υλικό που διαχέει στους μαθητές με διάφορους τρόπους. Το 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας και οι εκπαιδευτικοί του στηρίζουν έμπρακτα τις δράσεις και επιμορφώσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και αξιοποιούν το υλικό που προσφέρει και κατά τις διά ζώσης διδασκαλίες και ασύγχρονα σε πλατφόρμες – κοινότητες μάθησης, π.χ. padlet 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την εκδήλωση του σχολείου και screenshots από το padlet στο μάθημα των αγγλικών.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές της δράσης:

Βασιλική Παπαϊωάννου, Αγγλικής Φιλολογίας

Δημήτρης Γιακοβής, Πληροφορικός