Ενημέρωση μαθητών για τους κινδύνους του Διαδικτύου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους

Την Παρασκευή 01/03/24 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών της Α΄ και Β΄ Λυκείου σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και το Κυβερνοέγκλημα. Εισηγητής της δράσης που οργανώθηκε στο πλαίσιο του Συμβούλου σχολικής ζωής του σχολείου ήταν ο Ανθυπαστυνόμος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και σύνδεσμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ειδικός στο Κυβερνοέγκλημα και την Κυβερνοασφάλεια κ. Απόστολος Καψάλης.

Ο εισηγητής της δράσης κος ΚΑΨΑΛΗΣ Απόστολος, αφού τόνισε  την τεράστια αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη & απρόσεκτη χρήση του. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τρόποι προστασίας από τους κινδύνους, με τη βοήθεια λογισμικών και μέτρων προστασίας, αλλά και χρήσιμων συμβουλών προς τους μαθητές. Επισημάνθηκαν, φαινόμενα και περιστατικά διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην κατάχρηση των μέσων  κοινωνικής δικτύωσης, ο διαδικτυακός εκφοβισμός «Cyber Bullying» ενώ, στο τέλος της παρουσίασης, δόθηκε χρόνος στους παρευρισκόμενους μαθητές για υποβολή ερωτήσεων και αποσαφήνιση θεμάτων που τους απασχολούν.

Η δράση είχε ως κυρίαρχο σύνθημα : «ότι ανεβαίνει στο διαδίκτυο, μένει για πάντα εκεί!!!» και επισημάνθηκε πολλές φορές η προτροπή προς τους μαθητές να συζητούν με τους γονείς τους, για όλα τα θέματα που τους συμβαίνουν στο διαδίκτυο.

Τον ευχαριστούμε πολύ!