Καινοτόμες Δράσεις του 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024 υλοποιούνται σημαντικές  εκπαιδευτικές καινοτόμες δράσεις

 Α ) «Ανεστραμμένη Τάξη»  

Η καινοτόμος δράση «ανεστραμμένη τάξη» αποτελεί μία καινοτόμο  διδακτική μέθοδο που αποσκοπεί  στην ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των μαθητών. Μπορεί να εφαρμοστεί ως μικτό μοντέλο διδασκαλίας, ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή διδασκαλία και αξιοποιώντας ομαδοσυνεργατικές  μεθόδους.

Β) «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία»

Η ‘διαφοροποιημένη διδασκαλία’ στοχεύει στη διαμόρφωση της διδασκαλίας με τρόπο που να ανταποκρίνεται στο γνωστικό επίπεδο, τα ενδιαφέρονται και το μαθησιακό προφίλ των μαθητών, ώστε να τους κινητοποιήσει και να τους εμπλέξει αποτελεσματικότερα  στη μαθησιακή διαδικασία.

Γ)  «Διάλειμμα Επίλυσης των Αποριών»

Στη διάρκεια του ‘διαλείμματος επίλυσης αποριών’, οι  εκπαιδευτικοί του σχολείου βρίσκονται σε συγκεκριμένη αίθουσα του σχολείου,  προκειμένου να  επιλύουν απορίες των μαθητών για τα μαθήματά  τους.

Δ) «Διάλειμμα της Επικοινωνίας»

Στο ‘διάλειμμα επικοινωνίας’ οι εκπαιδευτικοί ορίζουν ένα διάλειμμα στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, στη διάρκεια του οποίου   θα συζητούν ιδιαιτέρως με τους μαθητές θέματα που τους προβληματίζουν.